Zoekmachine Optimalisatie

SEO (Search Engine Optimization)

Hoger in Google scoren

Grotere online vindbaarheid

De juiste zoekwoorden

Meer website bezoekers

Waarom  zoekmachine optimalisatie

 

Bij SEO (Search Engine Optimization), ook wel zoekmachine optimalisatie, draait het in grote lijnen om het vergroten van de online vindbaarheid van de website en een goede positie in de zoekmachines zoals Google.

 

SEO gaat vandaag de dag veel verder als het schrijven van een tekst op basis van een zoekwoord. De gebruiksvriendelijkheid, look & feel, maar ook de gebruiksveiligheid spelen een belangrijke rol in de beoordeling van een goede website. Met andere woorden: de user experience.

 

Een website wordt beoordeeld door het algoritme van Google op meer dan 200 factoren: de Google rankingfactoren. Aan de hand van deze factoren rangschikt Google de website binnen alle online zoekresultaten.

Zoekmachine-optimalisatie

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

 

Onafhankelijk van de branche waarin je actief bent, is zoekmachine optimalisatie nodig om online vindbaar te zijn. SEO is géén eenmalige werkzaamheid, maar zal structureel moeten worden bijgehouden om succes te boeken. Daardoor kan jouw website op den duur hoger in de resultaten komen.

 

Aan de hand van de nieuwste tools en tricks in online marketing gaan wij aan de slag met jouw website zodat jij hoger gaat scoren in zoekmachines en makkelijker online vindbaar bent voor de doelgroep!

SEO pakketten

 

Een SEO analyse of maandelijks online marketing support in het budget van jouw Start-Up. Bekijk hier onze pakketten!

Meer over SEO

 

Zoekmachine optimalisatie kan grofweg worden onderverdeeld in de volgende twee onderdelen:

 

1) SEO content

 

Content betekent de inhoud van de website: de teksten en de boodschap daarvan over een bepaald onderwerp of product. SEO content bevat de juiste zoekwoorden, structuur en afbeeldingen. Goede content is SEO-proof wanneer dit voor zowel Google als de bezoeker (klant) een waardevolle tekst is.

 

De bezoeker

Jou potentiele klant is op zoek naar iets specifieks en deze wil je dan ook voorzien van de beste informatie, zodat deze bezoeker uiteindelijk een klant wordt. Een goede tekst schrijf je niet zomaar. Een tekst moet informatief zijn, een tikje creatief en een commercieel tintje hebben zonder dat het gezien wordt als een directe sales babbel.

 

Als een bezoeker langer op een pagina blijft, waardeert hij of zij de inhoud van de pagina. Dit merkt Google op, en waardeert jouw website daardoor ook weer beter.

 

Google

Google moet ook kunnen analyseren waar een pagina & tekst over gaat. Een menselijk brein kan verbanden tussen bepaalde woorden, zinnen en gezegdes begrijpen. Google kan dit helaas (nog) niet helemaal. Daarom moet content ook geoptimaliseerd worden voor Google. Daar komen ze zogeheten ‘keywords’ dan bij kijken. Op basis van een aantal belangrijke zoekwoorden, relevant aan jou product of dienst, moet een tekst worden geschreven.

GET-IN-CTRL-Portfolio-Showcase-Feelgood.center(800x670)

2) Technische SEO

 

Technische SEO is niets meer als de technische kant van zoekmachine optimalisatie: alles naast de content zelf. Echter moet dit onderdeel niet onderschat worden. Het gaat hierbij om SEO technieken welke ‘’achter de schermen’’ gebeuren. Denk hierbij aan de volgende belangrijke onderdelen:

 

Websitebeveiliging.

 

Website structuur.

 

Website snelheid.

 

Zichtbaarheid van de website op verschillende devices & browsers.

Misschien ook interessant

 • Website bezoekers meten
 • Meten hoeveel website bezoekers je krijgt per dag?

   

  Lees meer

 • Content schrijven d.m.v. bloggen
 • Goed vindbaar worden door unieke content te schrijven.

   

  Lees meer

 • E-MAIL MARKETING MET MAILCHIMP
 • Je eigen website digitale nieuwsbrief versturen?

   

  Lees meer

 • Online adverteren in Google
 • Graag advertenties plaatsen in Google?

   

  Lees meer